Elektrische auto, dus ook een eigen laadpaal?

Super tof zo’n elektrische auto! Maar net als ieder elektrisch apparaat, moet ook een elektrische auto aan de stroom om opgeladen te worden. Op zich geen punt, om een elektrische auto op te laden kun je namelijk bij een laadpaal thuis, een openbare laadpaal of bij een snellaadpaal bij het benzinestation terecht. De meest ideale manier om je elektrische auto op te laden is natuurlijk aan een eigen laadpaal thuis. Maar dan zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten, wanneer je een laadpaal aan wilt schaffen. Er zijn namelijk verschillende soorten laadpalen en wallboxen.

Voordelen van een eigen laadpaal

Een eigen laadpaal of walbox heeft natuurlijk zo zijn voordelen. Ten eerste is een eigen laadpaal de goedkoopste manier om je auto op te laden. Zeker wanneer je met behulp van een energievergelijker ook nog eens voor de goedkoopste aanbieder kiest. En ten tweede ben je altijd verzekerd van een plek om je elektrische auto op te laden, mits je een eigen oprit hebt natuurlijk! Wanneer je geen eigen oprit hebt of je woont in een huurwoning, dan kun je bij de gemeente een plaats in de buurt aanvragen, waar de laadpaal geplaatst mag worden. Maar let op, er wordt dan een openbare laadpaal geplaatst, waar iedereen zijn elektrische auto kan laden. Een kenteken aanvragen bij de openbare laadpaal is niet mogelijk.

Zo’n eigen laadpaal of wallbox is dus alleen voor degene die zijn elektrische auto op eigen terrein kan parkeren. Je bent overigens zelf verantwoordelijk voor het aanschaffen en plaatsen van een eigen laadpaal of wallbox.

Wallbox of laadpaal?

Heel veel verschil zit er niet tussen een walbox of een laadpaal, behalve dat de één op een paal staat en de ander hangt aan de muur. Wat belangrijk is, is dat een laadpaal eenvoudig aangepast kan worden aan nieuwe technologische ontwikkelingen. En dan kom je uit bij de EVBox, een betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige laadoplossing.

Wanneer je kiest voor een eigen laadpaal of walbox, dan is belangrijk om te weten wat het maximale laadvermogen van de onboard lader van de auto is. Hierop kun je namelijk je laadpaal of walbox afstemmen. Daarnaast is het ook belangrijk om je te verdiepen in de 1-fase of 3-faseaansluiting. Kortom, je hebt wel wat huiswerk te doen wanneer je een eigen laadpaal of walbox voor je elektrische auto wil aanschaffen.