Het kinder- en ouders vliegangstweekend

Moeite met vliegen? U bent niet de enige! Vliegangst komt veel voor bij volwassenen, maar ook bij kinderen. Met de vakantieperiode voor de deur kan de vliegangst maken dat voorpret voor de vakantie bedorven wordt, dat de vakantie dramatisch verloopt door stress voor de terugreis of dat de vakantie uiteindelijk helemaal niet doorgaat. Het zelfvertrouwen van het gezinslid met angst loopt een forse deuk op en het leidt tot spanningen binnen het gezin.

Dit is ongelooflijk jammer en ook onnodig. Stichting VALK is een samenwerkingsverband tussen de Universiteit Leiden, de KLM, Transavia en Amsterdam Airport Schiphol. Het instituut is op 1 februari 1990 gestart en heeft op basis van wetenschappelijk onderzoek een methode ontwikkeld om mensen van hun vliegangst af te helpen. Van de meer dan 10000 mensen die in haar 30-jarig bestaan een training volgden, stapt 96% zonder angst in een vliegtuig.

Gratis workshops!

Op 29 en 30 juni 2019 organiseert Stichting VALK in samenwerking met het Aviodrome in Lelystad een themaweekend over vliegangst . Tijdens gratis workshops wordt geleerd wat angst is, hoe het ontstaat en wat daaraan te doen is. Daarnaast geeft een piloot van de KLM uitgebreid uitleg over hoe een vliegtuig vliegt. Het programma is beide dagen hetzelfde en ziet er als volgt uit:

Tijd

Workshop

Locatie

10.15 – 10.45 uur

Opening “Zo begint het”

Welkom bij dit Vliegangst Weekend in het Aviodrome, door de trainers van Stichting VALK, met een warming up voor de kids.

Grote zaal

11.00 – 12.00 uur

Workshop “Over Bang Zijn”

Wat is bang zijn, wat gebeurt er als je bang bent en hoe werkt je lijf. Interactieve workshops voor kids vanaf 6 jaar en ouders.

Grote zaal

12.30 – 13.30 uur

Workshop “Luchtvaart, hoe zit dat nou, ‘This is your captain speaking’ ”

Een echte KLM piloot neemt je mee op een denkbeeldige vlucht, hoe bereid een piloot zich voor, wat gebeurt er op de achtergrond voor vertrek en hoe kan een vliegtuig nu eigenlijk vliegen. Al deze vragen en meer komen aan bod.

Grote zaal

14.00– 15.00 uur

Workshop “We gaan vliegen ”

Oké, niet echt dan. We gaan oefenen dat we gaan vliegen.
Alles wat we in de vorige workshops hebben geleerd komt
samen in deze oefening. Laten we samen kijken hoe dit gaat. Ook de ouders (volwassenen) met vliegangst kunnen meedoen met deze oefening, waarbij we gaan oefenen aan boord van de echte B747 op het Aviodrome terrein!

Grote zaal/B747

15.30– 16.30 uur

Workshop “Voor de reisgenoot “

Iedereen die reist met iemand die bang is vraagt zich wel eens af, “Wat kan ik doen?” of “Help ik zo wel goed?” Voor iedereen die wil leren hoe om te gaan met een angstige reisgenoot is deze workshop bedoeld. Sluit rustig aan, het hele gezin is welkom. De kinderen die tijdens de eerste workshops meegedaan hebben

mogen ook verder werken aan hun eigen “project”.

Grote zaal

16.30 – 17.00 uur

Workshop “Je angst de baas ”Afsluiting van de dag waarbij we graag horen of jij denkt dat jij nu je angst de baas gaat worden. Dit doen we met een eindspel waarbij iedereen mag meedoen!

Grote zaal

Bij de stand van Stichting VALK is het tijdens beide dagen mogelijk om met behandelaars van Stichting VALK te spreken en advies in te winnen. Daarnaast zijn verschillende ondersteunende zelfhulpmiddelen verkrijgbaar in de vorm van het zeer positief ontvangen zelfhulpboeken voor kinderen en volwassenen, een mobiele telefoonapplicatie en een videozelfhulppakket.

Wilt informatie hoe u van uw angst af kan komen of om uw kind te helpen? Kom dan naar het vliegangstweekend op zaterdag 29 en/of zondag 30 juni in het Aviodrome in Lelystad. Adres: Pelikaanweg 50, Luchthaven Lelystad. Openingstijden: 10.00 uur tot 17.00 uur. De workshops zijn gratis. U betaalt alleen voor de entree van het Aviodrome.

TV tip: Nieuw avonturen in Freeks wilde wereld

Gelukkig blijven er voor Dr. Freek Vonk nog genoeg landen over om te ontdekken, want vanaf maandag 12 november gaat het achtste seizoen van Freeks wilde wereld van start op NPO ZAPP. Dit keer reist Freek af naar de outback van Australië, de jungle van Suriname, de sneeuw in Noorwegen, en de savanne van Mozambique op zoek naar ontmoetingen met zeldzame dieren.

Freek reist met zijn vaste team van Noorwegen naar Mozambique en van Australië naar Suriname om de mooiste dieren te filmen. Onder extreme omstandigheden trekt hij alles uit de kast om de natuur dichterbij te halen. Vanuit de lucht, dwars door de rimboe maar ook diep onder water, gutsend van het zweet in de woestijn en dik ingepakt tegen de kou in de sneeuw.
Zo bekijkt hij op veilige afstand een groep leeuwen in Mozambique, maar van heel dichtbij de glanzende pootjes van de enorm giftige pijlgifkikker in Suriname. Hij zwemt met de allergrootste vis ter wereld in Australië, eet een groene wevermier, wordt gekust door een wolf in Noorwegen en spot natuurlijk heel veel slangen. Hij verleidt zelfs bange Bassie om er een te aaien.
En terwijl de kraaghagedis zo lijkt weggelopen uit een dino-film, vangt Freek een vis die al leefde in de tijd van de dinosauriërs: de Afrikaanse longvis. Gelukkig deelt Freek ook weer survival-tips. Check je schoenen bijvoorbeeld voor je ze aandoet in de jungle, want voor je het weet zit er een rozeteenvogelspin in.

Walvishaai special
Aflevering 1, Uitzenddatum 12-11-18
De walvishaai is de allergrootste vis van de wereld. Freek neemt je mee naar de westkust van Australië. Hij bekijkt walvishaaien vanuit de lucht en vanaf het water. Vervolgens komt een van z’n dromen uit en zwemt hij een stuk met dit statige dier mee onder water.

Duivels van de woestijn
Aflevering 2, Uitzenddatum 13-11-18
Bergduivel en mulgaslang
Freek is vandaag ver van de bewoonde wereld, in de outback van Australië. Hij ziet een hagedis die een en al schubben en stekels is: de bergduivel. Veel duivelser dan die hagedis is de extreem giftige mulgaslang. Freek laat er een zien maar waakt ervoor dat de gevaarlijke slang niet boos wordt.

Koning van de hagedissen
Aflevering 3, Uitzenddatum 14-11-18
Reuzenvaraan, doornstaartgekko en knopstaartgekko
De reuzenvaraan is de grootste varaan van Australië. Freek is onder de indruk van zijn krachtige poten. In de woestijn gaat Freek ook op zoek naar twee gekko’s, de doornstaartgekko en de knopstaartgekko.

Oog in oog met de anaconda
Aflevering 4, Uitzenddatum: 15-11-18
Groene anaconda en heli-jump
Om heel diep in de rimboe van Suriname te kunnen komen, laat Freek zich door een helikopter in de rivier droppen. Daar slaat hij z’n tent op. En zo lukt het hem om oog in oog te staan met de grootste slangensoort ter wereld: de groene anaconda. Deze machtige slang is één bonk spieren, geen prooi is hem te groot.

Website: zapp.nl/freekswildewereld

Sony introduceert de WH-1000XM3 draadloze noise cancelling headphone

Derde generatie van succesvolle headphone-serie met toonaangevende noise cancelling!

De allerbeste draadloze noise cancelling headphone: WH-1000XM3

Stilstaan bij een bushalte, per trein naar Londen of een lange vlucht naar Tokyo – de WH1000XM3 filtert automatisch ongewenste geluiden op iedere locatie. Deze headphone is voorzien van toonaangevende noise cancelling dankzij de nieuwe HD Noise Cancelling QN1 Processor. Dankzij deze innovatie filtert dit model vier keer beter dan zijn voorganger. Dagelijkse achtergrondgeluiden zoals straatlawaai en stemgeluiden zijn niet langer hoorbaar. De 1000XM3 beschikt over Dual Noise Sensortechnologie. Deze functie vangt omgevingsgeluid met twee microfoons en analyseert dit via de nieuwe processor. Vervolgens worden alle storende geluiden tot een minimum gereduceerd. De dubbele microfoons zijn tevens geschikt om handsfree te bellen.

Intelligente aansturing en gepersonaliseerd luisteren

Om de WH1000XM3 aan te sturen is de Sony de Headphones Connect-app beschikbaar voor Android en IOS. Naast een uitgebreide equalizer en overige audio-settings is de “Adaptive Sound Control”-functie instelbaar. Deze innovatie past de ruisonderdrukking automatisch aan per gebruiksmoment. Bij gebruik op het vliegveld optimaliseert de 1000XM3 de noise cancelling maar laat toch omroepberichten door.

Voor frequente reizigers per vliegtuig is de “Atmospheric Pressure Optimizing”-functie prettig. Deze analyseert automatisch de atmosferische druk en past daar de noise cancelling op aan. De noise cancelling kan ook gebruikt worden zonder muziek te luisteren, bijvoorbeeld voor een lange afstandsvlucht.

Dit wordt mogelijk gemaakt door de SENSE ENGINE, een Sony technologie voor het analyseren en verwerken van geluid. Deze technologie biedt een gepersonaliseerd geluid op ieder moment, afgestemd op de muziek en omgevingsgeluiden.

Daarnaast beschikt de headphone over de “Quick Attention” modus. Deze is eenvoudig te benaderen via een touch-pad aan de rechteroorschelp van de 1000XM3. Door aanraking via de handpalm wordt de noisecancelling tijdelijk uitgeschakeld en activeren de microfoons. Op deze manier is het mogelijk een gesprek te voeren of aankondiging te beluisteren – zonder de headphone af te hoeven zetten. Via dit touch-pad kan tevens van nummer gewijzigd worden, is het volume instelbaar en kan een telefoongesprek worden opgenomen. De 1000XM3 is compatibel met Google Assistant. Via deze assistent kan via spraakcommando’s een smartphone of tablet aangestuurd worden.

Comfortabel luisteren en superieur geluid

Naast een verbeterde autonomie en batterijlevensduur tot 30 uur draadloos, heeft deze headphone een “Quick Charging”-functie om 5 uur van muziek te kunnen genieten na slechts 10 minuten opladen. De headphone is geschikt voor het afspelen van frequenties tot 40kHz dankzij een 40mm HD driver met Liquid Crystal polymeermembranen. De HD Noise Cancelling QN1 Processor werkt niet alleen voor ruisonderdrukking. De processor maakt ook een 32-bits audiosignaalverwerking mogelijk in combinatie met de DAC versterkerfunctie. Dit tilt de geluidservaring van Hi-Res Audio naar een hoger niveau.

De WH1000XM3 is verkrijgbaar in stijlvol zwart of zilver. Het nieuwe model is lichter dan zijn voorganger en heeft een zeer hoog draagcomfort. De headphone is comfortabel om te dragen dankzij diepere oorschelpen en een dikker hoofdbandkussen. De luxe en comfortabele synthetisch lederen oorkussens zijn gemaakt van laag-veerkrachtig polyurethaan schuim. De 1000XM3 wordt geleverd met een praktische draagtas, USB-oplaadkabel, vliegtuigadapter en audiokabel.

De WH1000XM3 is vanaf september 2018 in de Benelux beschikbaar voor €380.

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een wereldwijde producent van audio-, video-, game-, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met zijn muziek-, beeld-, computerentertainment- en onlinetoepassingen is Sony een pionier op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 77 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2018. Meer informatie op de internationale Sony-website: www.sony.net

Coole actie Albert Heijn! Ruimtevaart plaatjes sparen

André Kuipers: “Dit jaar bestaat ruimtevaart 60 jaar, een mooie gelegenheid om met dit thema groots uit te pakken. Zelf heb ik een Albert Heijn verzamelalbum over techniek uit 1953, een tijd waarin ruimtevaart nog niet eens bestond. Vanuit mijn missie om kinderen te laten zien hoe boeiend ruimtevaart, wetenschap en techniek zijn en hoe kwetsbaar onze planeet is, heb ik Albert Heijn benaderd met de vraag of ze een spaaractie rondom ruimtevaart en duurzaamheid interessant zouden vinden. Dit past in hun prachtige, jarenlange traditie. Ik ben er trots op dat we samen deze campagne hebben kunnen vormgeven en hoop dat veel kinderen er op speelse wijze veel van zullen leren.”

Spelenderwijs kennismaken met het thema ‘ruimtevaart’

Albert Heijn en André Kuipers starten een landelijke spaaractie waarin kinderen spelenderwijs kennismaken met het thema ‘ruimtevaart’, met behulp van de nieuwste VR/AR-technieken. In de spaaractie stappen kinderen samen met ruimtevaarder André Kuipers virtueel de ruimte in om te leren over ruimtevaart en de kwetsbaarheid van onze planeet. Met de gratis AH Ruimtevaart-app en 160 ruimtevaartplaatjes met feiten en weetjes – waarvan 23 met VR/AR-belevingen – beland je in hogere ruimtesferen. De ruimtevaartplaatjes, het verzamelalbum, VR-brillen, en de speciale André Kuipers flight suit zijn vanaf maandag 15 mei verkrijgbaar in alle winkels.

Allernieuwste VR/AR – technieken

Kinderen krijgen met VR zelf de mogelijkheid om virtueel de ruimte in te gaan met André Kuipers. Terwijl ze genieten van adembenemende uitzichten, leert André ze alles over ruimtevaart en krijgen ze het gevoel er zelf te zijn. In AR gaan kinderen samen met André Kuipers naar verschillende plekken van het zonnestelsel. Met een smartphone of tablet kunnen kinderen rond en door de verschillende ruimtebestemmingen en –objecten ‘bewegen’ en met de plaatjes creëren kinderen hun eigen universum. De nieuwste AR-technologie zorgt voor een nog rijkere ontdekkingsreis.

Educatie en duurzaamheid

In de spaaractie van Albert Heijn en André Kuipers staat educatie centraal. Doel is om kinderen te laten zien hoe boeiend ruimtevaart, wetenschap en techniek zijn en hoe kwetsbaar onze planeet is. Wat kunnen we zelf doen om verstandig met de aarde om te gaan? De te verzamelen ruimteplaatjes spelen in op thematieken als ‘Leven en werken in de ruimte’, ‘Wat doen astronauten’, ‘Welke rol heeft ruimtevaart in ons dagelijks leven’, ‘Een blik op onze aarde’, ‘Ons zonnestelsel’ en ‘Het heelal’.

Vanaf 15 mei verkrijgbaar

De ruimtevaart plaatjes, het verzamelalbum, VR-brillen, plaatjes en de speciale André Kuipers flight suit zijn vanaf maandag 15 mei verkrijgbaar in alle winkels. Bij besteding van 10 euro ontvangen klanten een set met daarin 4 ruimtevaartplaatjes. In totaal zijn er 160 kaartjes met feiten en weetjes, waarvan 23 met VR/AR-belevingen. Cardboard VR-brillen zijn verkrijgbaar in de winkel voor 2,49 euro. Het verzamelalbum is verkrijgbaar voor 0,99 euro en is in de eerste week gratis bij aankoop van de bonusaanbieding op de voorkant van de folder.

De AH Ruimtevaart app is vanaf 15 mei gratis te downloaden voor iOS en Android

We zijn zwanger

We zijn zwanger. Als het aan Mila Kunis ligt, mogen wij (toekomstige) papa’s dat nooit meer zeggen…

Valt hier nog iets aan toe te voegen?

10269203_717880121608279_6785162830176134298_o

Herkenbaar?

Glas zuigen

Tegeltjeswijsheid: Kleine kinderen trekken aan je kleren

Kleine kinderen trekken aan je kleren, grote kinderen trekken aan je hart.

Zo voer je een discussie

Zo voer je dus een discussie:

Opvoeden

20131203-210930.jpg