How to talk to women

Over hoe je het beste je kinderen kan opvoeden zijn vele boeken geschreven. Ik ben daar persoonlijk niet zo´n fan van.
Toch zijn er zo af en toe ook boeken waar je wat van kan leren, bijvoorbeeld How2talk2kids. Er staan vele interessante tips in over hoe je het beste met je kinderen kan communiceren. Nu blijkt dat deze tips veel breder toepasbaar zijn. Want zoals de meeste mannen wel weten zijn vrouwen soms net kinderen. Vrouwen kunnen, net als kleine kinderen, soms zo inzoomen op een relatief klein probleem of irritatie dat het hun hele wereld wordt en dan helemaal blind worden voor het grotere verband. In zo´n situatie is het cruciaal om te weten hoe te communiceren met je vrouw, want één verkeerde opmerking en het huis is te klein! In zo’n situatie komen de tips uit How2talk2kids van pas.

De grootste uitdaging voor de man is te leren om te gaan met de gevoelens van zijn vrouw. Want er is weinig zo veranderlijk als de gevoelens van de vrouw. (Vandaar ook het engelse woord e-motion). Het is aan de man in deze stormachtige zee van emoties het vaste baken, de vuurtoren te zijn. Vrouwen weten zelf vaak niet eens hoe om te gaan met hun gevoelens, laat staan dat jij hier als man op kan anticiperen. Dus als je vrouw weer eens ruzie zoekt omdat jij als man niet aan haar verwachtingen voldoet gebruik dan eens de volgende tips:
- Goed en aandachtig luisteren. Je weet namelijk nooit wanneer een bepaald gesprek weer opgehaald wordt en vrouwen vergeten nooit.
- Gebruik woorden zoals ‘oh…’, ‘hmmmm’ en ‘ja ja’ om te laten merken dat je echt luistert
- Benoem en accepteer de gevoelens van je vrouw. Vaak willen ze alleen maar gehoord worden. Dus bijvoorbeeld: ‘Ik zie dat jij nu heel boos bent’
- Verwoord het verlangen van je vrouw in een fantasie. Dus bijvoorbeeld ‘wat zou het fijn zijn als…’ of ‘ik zou wel willen dat….’

Voor meer handige tips hoe te communiceren met je vrouw en/of kids, kijk op www.how2talk2kids.nl

En mannen, slaap lekker!

No Responses