Hoe gaat het met je seksleven?

Het seksleven van mensen zegt veel over de kwaliteit van hun relatie. Is de frequentie te laag, dan eindigt de relatie in soort vertrouwde broer-zus vertrouwensband achtig iets. Is de frequentie te hoog dan gaat dat ten kosten van de kwaliteit en worden het verplichte nummertjes.

Wat te hoog of te laag is, dat hangt natuurlijk helemaal af van de fase waarin je bent. Heb je nog geen kinderen, dan is één á twee keer per dag een prima ondergrens. Voor kersverse ouders ligt die grens meer rond de één keer per half jaar. Naarmate de kinderen ouder worden, kan de frequentie gestaag weer omhoog. Tot je een grens hebt gevonden waar je je beiden prettig bij voelt.

De kwaliteit van je seksleven kan je beoordelen op basis van 3 onderdelen: frequentie, liefde en lust. De liefde is daarbij uiteraard de belangrijkste, maar sluit de andere twee niet uit!

Als de frequentie te laag is gaat lust een belangrijkere rol spelen. Als lust de boventoon gaat voeren, wordt de liefde naar de achtergrond gedrukt. En als de liefde niet meer op de eerste plaats staat, houd je een slap aftreksel over van hetgeen het zou kunnen zijn; liefdevolle en gepassioneerde seks!

Als de balans uit je seksleven is, is de kans groot dat er ook onbalans is in andere gebieden van je relatie. Je seksleven is dus een prima thermometer voor je relatie. De relatie is op haar beurt weer een prima thermometer voor je eigen welzijn. Dus ben je oprecht geïnteresseerd in hoe het met iemand gaat? Vraag dan niet ‘hoe gaat het met je?’, maar ‘Hoe gaat het met je seksleven?’.

Tips om je seksleven te verbeteren? Stay tuned!

7 Comments
 1. Mama Krieltje
  • Paul
   • Mama Krieltje
 2. Marja
  • Paul
 3. Jessica
  • Paul