Apple/Android/Microsoft tja papa..

Wat is het beste platform? Apple/iOS, Google/Android of Microsoft/Windows? Het antwoord hangt er uiteraard vanaf; aan wie stel je de vraag?

Heb je alles van Apple? Mooi, dan heb je gevoel voor stijl en eenvoud en geld om het te betalen

Meer een Android liefhebber? Prima, dan ben je waarschijnlijk economischer ingesteld of heb je veel behoefte aan invloed

Microsoft fan? Bestaan die nog?

Als papa vind ik het vooral belangrijk om mijn kinderen een veilige omgeving te bieden, ‘s nacht de deur op slot en het alarm aan, overdag achter ze aan fietsen naar school, helm op in het verkeer, extra airbags in de auto, kussens op hun billen als ze buitenspelen. Je kent het wel, veiligheid voorop!

Zo wil ik natuurlijk mijn zoon (tot z’n 10e) en mijn dochters (tot hun 18e) een beetje kunnen beschermen op dat rare gevaarlijke internet..

Vanuit dat perspectief loopt Microsoft voorop! Staan ze bovenaan in de markt, want… Microsoft heeft bezorgde ouders op de loonlijst. Apple en Google misschien ook, maar die durven daar natuurlijk niet voor uit te komen. Stel je voor dat je cool en hip moet zijn én kinderen moet opvoeden. Nee, laat dat maar aan het oude vertrouwde Microsoft over. Naast standaard accountbeheer kun je allerlei restricties toepassen. Op het tijdslot waarop de kinderen de pc/tablet mogen gebruiken, welke sites ze bekijken, welke games ze mogen spelen, welke apps ze mogen gebruiken. Verder kun je nog voorkeuren aangeven in het kader van beïnvloeding, zodat je een beetje kunt sturen. McDonalds SLECHT, wortels GOED, natuur MOOI, industrie LELIJK, papa LIEF – mama OOK LIEF, MAAR PAPA LIEVER. Je kunt het zo gek niet bedenken..

Meer info: http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/family-safety

3 Comments
  1. monique
  2. maaike
    • Paul